Maldive

O zona turistica de o frumusete rara, Maldive este formata din 1190 de insule mici imprastiate in Oceanul Indian. Doar 185 din aceste insule sunt locuite, în timp ce altele sunt folosite în mare măsură pentru turism și agricultură.

Clima este unul dintre multele motive pentru care turistii vin in numar foarte mare de la an la an in Maldive. Climatul tropical inseamna ca aerul este cald spre fiebinte si umed tot anul, cu mici variatii. Desi umiditatea este ridicata aerul nu este perceput ca fiind foarte fierbinte din cauza brizei oceanului.
Maldive se bucura de temperaturi medii de 30 – 31 grade Celsius pe tot parcursul anului si o durata mare de stralucire a soarelui. Temperaturile nu coboara sub 25 grade Celsius nici macar in luna decembrie.
Furtunile tropicale si ciclonii sunt evenimente extreme de rare.
Sezonul uscat dureaza din octombrie pana in luna aprilie.
Sezonul ploios incepe in luna mai si dureaza pana in august.

Atolii sunt compusi din recifurile de corali vii și bancurile de nisip asezate in varful unei creste de 960 km, sub apa, în timp ce partea de pamant este gazda unei vegetatii luxuriante tropicale cu palmieri si cocotieri. Beneficiind de cea mai variata oferta turistica ce include scufundari, plaje mirifice cu nisip fin, lagune cu apa turcoaz ce adapostesc bariere de corali , pesti si vietati marine unele dintre ele unice in lume , Maldive este o destinatie de vis pentru majoritatea iubitorilor de calatorii si mai ales de destinatii exotice. Aici se gasesc unele din cele mai frumoase recifuri de corali din lume.
Cazarea este pe masura peisajului, cu hoteluri de lux, bungalouri peste apa sau vile pe plaja.
Limba oficiala este Dhivehi, dar se vorbeste si limba engleza.
Aeroportul principal este situat pe insula Male, in capital, dar exista cateva aeroporturi secundare, dintre care Maamingili si Dharavandhoo sunt cele mai folosite pentru traficul calatorilor, deservite de companii aeriene locale. Pentru turistii care aleg insule situate mai aproape de Male transportul este asigurat fie cu barci cu motor fie cu hidroavionul.

Un “resort” este o insula si este mai mult decat un hotel. Un “resort” dispune de mai multe piscine, restaurante, Coffee Shops, Baruri, Bungalow-uri sau camere, Bungalow-uri pe apa, sali gimnastica, sporturi de apa, Tennis, Badminton, Fotbal, Ski nautic, Snorkeling etc. Cand spunem Hotel Resort ne referim la un hotel resort pe o insula, nu exista mai multe hoteluri pe aceeasi insula. Nu exista un loc mai frumos decat o insula in Maldive pentru o vacanta de neuitat. Resort-urile in Maldive sunt magice iar frumusetea naturala a acestora este de neegalat.

Hoteluri

Comments are closed.